back

На Чернігівщині триває інвентаризація сільгоспугідь

16-01-2020 | 10:34

Цього року в області завершується інвентаризація сільгоспугідь за межами населених пунктів — заплановано облікувати дві тисячі гектарів і таким чином завершити формування відповідної бази даних.

Протягом 2019 року було інвентаризовано 81 тисячу гектарів земель сільськогосподарського призначення області, ще майже 60 тисяч — у 2018-му. Дані про це внесені до Державного земельного кадастру.

Інвентаризація земель дозволить перевести земельні відносини на якісно новий рівень розвитку, сприятиме найбільш ефективному та раціональному використанню цього ресурсу. Щоб реалізувати земельну реформу в Україні із урахуванням запитів та інтересів громад, необхідно чітко знати, де є угіддя і які вони, кому належать та як використовуються.

Довідково. Інвентаризація земель здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України з метою встановлення місця розташування об’єктів землеустрою, їх меж, розмірів, правового статусу, виявлення земель, що не використовуються, використовуються нераціонально або не за цільовим призначенням, виявлення і консервації деградованих сільськогосподарських угідь і забруднених земель, встановлення кількісних та якісних характеристик земель, необхідних для ведення Державного земельного кадастру, здійснення державного контролю за використанням та охороною земель і прийняття на їх основі відповідних рішень органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації