back

Завершується розробка перспективного плану Чернігівщини

15-01-2020 | 19:20

14 січня у Міністерстві розвитку громад та територій відбулися консультації зі створення перспективного плану Чернігівської області. Консультації проводить Мінрегіон спільно з підкомітетом з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Участь у них взяли представники Чернігівської облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, профільних асоціацій, народні депутати України. Делегацію Чернігівщини очолював заступник голови облдержадміністрації Олександр Савченко.

Запропонований проєкт перспективного плану Чернігівщини в цілому був оцінений добре. Хоча, як зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода, очевидно, що на деяких територіях остаточні рішення зі створення об’єднаних громад будуть непростими. Адже їх параметри мають бути такими, щоб забезпечити сталий розвиток та надання якісних публічних послуг.

При розробці проєкту перспективного плану були враховані рішення місцевих рад про об’єднання чи приєднання до ОТГ, тобто фактичне об’єднання громад, — зазначив Олександр Савченко. — Але не всі ці рішення є відповідними до методики формування ОТГ. Тому вже найближчим часом у таких громадах буде проведено консультації стосовно їх підсилення та розширення за рахунок рад, які досі не визначилися з вибором. Тож маємо надію, що незабаром перспективний план Чернігівської області все ж буде сформований остаточно. А об’єднані громади, ним передбачені, будуть спроможними утримувати всю інфраструктуру, необхідну населенню.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації