back

Служба зайнятості впроваджує сучасні електронні сервіси

15-01-2020 | 10:39

Розвинути власні навички, необхідні для вдалого працевлаштування, отримати нові компетенції та пройти професійне навчання – все це можна зробити на Освітньому порталі державної служби зайнятості. Новий проєкт для успішного працевлаштування українців стартував на початку року. Нині сайт працює у тестовому режимі.

У центрах зайнятості також діють електронні кабінети роботодавця та шукача роботи, які дозволяють скоротити витрати часу клієнтів на виконання формальних процедур.

Користуючись цим сервісом, роботодавці можуть оперативно здійснювати пошук необхідних кадрів та подавати звітність, переглядати стан укомплектування заявлених вакансій, виконання договорів на громадські та інші роботи тимчасового характеру, можливість отримання компенсації єдиного соціального внеску та інші послуги. Можна і пройти онлайн-опитування щодо перспективної потреби в кадрах.

Натомість безробітним електронний кабінет стане у нагоді при самостійному пошуку роботи. Тут можна переглядати дату та час відвідування служби зайнятості, графік проведення інформаційних та профконсультаційних заходів.

Крім того, для людей, які опинилися без роботи, у діє «Електронна черга» — сервіс із онлайн-реєстрації, за допомогою якого можна вдома записатися на первинний прийом до фахівця служби зайнятості.

Нагадаємо, минулого року послугами служби зайнятості скористалися більше 33 тисяч безробітних жителів Чернігівської області.

Читати також: У 2019 році за сприяння служби зайнятості працевлаштовані більше 27 тисяч жителів області

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості