back

В області достатньо вакцин проти кору. Лікарі радять вчасно робити щеплення

10-01-2020 | 16:48

Як повідомляють в Управлінні охорони здоров’я Чернігівської ОДА, в області достатньо вакцин проти кору, паротиту та краснухи, а також для профілактики інших інфекційних захворювань, що передбачені Національним календарем профілактичних щеплень.

Лікарі попереджають: планова вакцинація проти кору – єдиний дієвий метод профілактики цього захворювання, яке характеризується важким протіканням та нерідко спричиняє численні ускладнення.

Перша доза вакцини вводиться у 12 місяців, друга – у 6 років, згодом ревакцинація здійснюється кожні 10 років. Для щеплення дітей батькам слід звертатися до педіатра, з яким укладено декларацію, дорослим – до дільничного терапевта чи сімейного лікаря.

Щеплення можна отримати безкоштовно у державних закладах охорони здоров’я чи приватних клініках, які уклали договір з Національною службою здоров’я України.

До речі, наприкінці минулого року в Україну прибула чергова партія вакцин «Пріорикс» бельгійського виробництва (понад 360 тисяч доз) для профілактики кору, паротиту та краснухи. Препарат буде розподілений по регіонах. Загалом у наявності понад 1,7 мільйона доз цієї вакцини.

Довідково. В області минулого року на кір захворіли 668 осіб, серед яких 239 – діти. Близько 60% хворих не мали щеплень.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
за інформацією Управління охорони
здоров’я Чернігівської облдержадміністрації