back

Сьогодні на Чернігівщині закрили чергову нелегальну АЗС

04-01-2020 | 14:56

На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 року в області продовжується робота з виявлення та ліквідації нелегальних автозаправних станцій. Дії координуються ОДА та проводяться співробітниками податкової міліції у співпраці з іншими правоохоронними органами.

Автозаправні станції є об’єктами підвищеної небезпеки, адже вони працюють із небезпечними для життя та здоров’я паливно-мастильними матеріалами і для їх легальної експлуатації необхідні відповідні дозвільні документі та ліцензії.

Крім того, потенційно небезпечні об’єкти з реалізації пального деякі ділки тіньового бізнесу розміщують навіть на території власних приватних помешкань, нехтуючи будь-якими правилами безпеки.

Читати також: Боротьба з нелегальними заправками триває: вилучено обладнання на 1,17 млн гривень  

Сьогодні, 4 січня, в Ічнянському районі співробітниками податкової міліції, під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області, було встановлено, що житель одного з районних центрів Чернігівської області, на території власного подвір’я організував роботу такої нелегальної АЗС.

З цією метою «бізнесмен» у себе вдома встановив ємності для накопичення та зберігання дизельного пального, приєднав до них насосне обладнання з роздавальною колонкою та продавав пальне всім охочим. Для формування більшого обсягу замовлень на нелегальне пальне спритник використовував навіть мережу Інтернет шляхом розміщення відповідних оголошень та формування замовлень через закриті групи в мобільних додатках миттєвих повідомлень «Viber», «WhatsApp».

За результатами проведеного санкціонованого обшуку за місцем діяльності такої АЗС з незаконного обігу було вилучено понад 5000 літрів дизельного палива та обладнання, яке було безпосереднім об’єктом правопорушення, загальною вартістю понад 390 тисяч гривень.

За повідомленням податкової міліції
ГУ ДФС у Чернігівській області