back

Припинено роботу 8 нелегальних заправок: результат сьогоднішнього рейду чернігівських силовиків

28-12-2019 | 21:32

На всеукраїнській селекторній нараді 27 грудня прем’єр-міністр Олексій Гончарук доручив головам ОДА невідкладно опрацювати план дій з припинення нелегальної діяльності АЗС. Сьогодні голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко для активізації боротьби з нелегальною торгівлею нафтопродуктами провів оперативну нараду керівників силових, правоохоронних та фіскальних органів області.

У нараді взяли участь: прокурор Чернігівської області Андрій Парусов, т.в.о. начальника управління СБУ в області Ігор Малюга, начальник ГУ Національної поліції в Чернігівській області Едуард Альохін, заступник начальника ГУ ДФС в області Олександр Марухленко, заступник начальника Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в області Олександр Бобро, директор Департаменту з питань ЦЗ та ОР ОДА Сергій Болдирев.

За останніми зведеними даними, сьогодні працівниками СБУ припинено функціонування 1 незаконного автогазозаправного пункту і призупинено роботу ще 5 АГЗС та 2 автозаправок. У середньому кожен з об`єктів щодоби незаконно збував 7 тонн газу, 0,5 тонн бензину і 0,5 тонн дизельного пального.

«Щоб остаточно вирішити проблему з функціонуванням підпільних заправок, потрібна ефективна взаємодія між установами, наділеними повноваженнями контролювати цю сферу. Першочергово – отримувати оперативну інформацію щодо місць розташування таких заправок. Далі – якнайшвидша і повна ліквідація небезпечних об`єктів», наголосив голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.

Робоча група з представників обласних структур, відповідальних за виявлення і припинення робот незаконних автомобільних заправок, працює вже 2 місяці. Наразі її склад розширено для покращення комунікації і реагування на незаконні об’єкти торгівлі пальним.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації