back

«Батьківське серце» — дітям загиблих героїв

18-12-2019 | 13:50

Уже вдруге на Чернігівщині діти, чиї батьки загинули в зоні бойових дій на сході України, отримують іменні пам’ятні кулони у вигляді серця. Їх вручення відбулося сьогодні в Обласному молодіжному центрі.

Ініціатори заходу — громадська спілка «Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання «Бойове братерство України» та ГО «Єдина родина Чернігівщини» сподіваються, що таким чином не тільки діти відчуватимуть підтримку з боку суспільства, а й громада не забуватиме, яка ціна сплачується за мир у нашій країні. За весь час військових дій у Донецькій і Луганській областях Чернігівщина втратила 179 героїв. Пам'ять усіх загиблих учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання.

— Нехай цей кулон нагадуватиме вам про щасливі дні, проведені разом з вашими батьками, і про їх подвиг заради щасливого майбутнього кожного з нас. Нехай «Батьківське серце» буде завжди поруч і оберігатиме вас від усіх бід, — звернувся голова ГО «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський до дітей.

Після урочистої частини представники органів влади, родини загиблих бійців, військовослужбовці та громадськість поклали квіти до меморіальної стели загиблим учасникам АТО/ООС. Для дітей організатори підготували розважальну програму.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації