back

На сесії облради затверджено Стратегію розвитку Чернігівщини до 2027 року

18-12-2019 | 15:35

Ще одне з важливих рішень, яке прийняли депутати на сьогоднішній сесії Чернігівської обласної ради – затвердили Стратегію сталого розвитку області до 2027 року та План заходів з її реалізації на 2021-2023 роки.

З цього питання взяв слово голова облдержадміністрації Андрій Прокопенко.

Цінно, що Стратегію сталого розвитку Чернігівщини розробляли спільно представники органів влади, бізнесу, експерти, науковці, представники громадських організацій. Були визначені основні пріоритети, за якими розвиватиметься область у подальшому. Напрацьовані 5 стратегічних цілей: розвиток людського потенціалу, комфортні та безпечні умови для життя, підвищення конкурентоспроможності регіональної економіки, прискорений інноваційний розвиток пріоритетних сфер економічної діяльності, посилення спроможності громадянського суспільства, – зазначив Андрій Прокопенко.

Він також повідомив, що прийняття Стратегії дозволить уже в січні оголошувати конкурс проєктів, які можуть фінансуватись у 2021 році за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Подати проєкти для затвердження Мінрегіоном необхідно до 1 травня 2020 року. Всього сформовано 72 техзавдання, за якими розроблятимуться проєкти.

Таким чином, окрім коштів з обласного бюджету, ми зможемо залучити також і кошти ДФРР. А це, безумовно, розширить фінансові можливості для розвитку різних сфер життєдіяльності області.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації