back

За кошти держбюджету проводяться реконструкції медичних закладів області

12-12-2019 | 17:49

На Чернігівщині триває реалізація інфраструктурних проєктів за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Днями директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА Олександра Хомик разом з начальником Управління охорони здоров’я Петром Гармашем перевірили хід будівельних робіт у медичних закладах.

Так, у Чернігові проводиться реконструкція будівлі хірургічного корпусу обласної лікарні. Цьогоріч мають відремонтувати інтервенційне відділення. Для цього з ДФРР виділено 6,3 мільйона гривень. Враховуються сучасні вимоги енергозбереження та енергоефективності, протипожежного захисту, режиму безпеки та охорони праці.

Реалізація проєкту дозволить покращити умови лікування пацієнтів з гострою серцевою недостатністю, декомпенсацією хронічної серцевої недостатності, гострими аритміями тощо.

Ще один об’єкт – Обласний центр екстреної медичної допомоги. Тут здійснюється реконструкція двоповерхової прибудови під відділення екстреної медичної допомоги. Проєкт розрахований на два роки. Цьогоріч з держбюджету передбачено 5,1 мільйона гривень.

Будуть створені сучасні умови для розміщення медичного та немедичного персоналу виїзних бригад, центральної оперативної диспетчерської. Також відкриють симуляційний клас та навчальні аудиторії для навчально-тренувального відділу, де медперсонал відпрацьовуватиме практичні навички надання домедичної допомоги.

Запровадження енергозберігаючих технологій дасть можливість зменшити витрати на опалення закладу, таким чином забезпечити економію бюджетних коштів.

До кінця року залишилось небагато часу. Тож Олександра Хомик наголосила на необхідності чіткої взаємодії замовника робіт з підрядною організацією, що виконує будівельні роботи, щоб вчасно освоїти державні кошти.

За інформацією Департаменту розвитку економіки
та сільського господарства Чернігівської облдержадміністрації