back

Підтримка ВІЛ-інфікованих та подолання упередженого ставлення до них: у Чернігові відбулася акція «100% переможці»

02-12-2019 | 14:44

Епідемічна ситуація з ВІЛ-інфекції в Україні, як і в попередні роки, залишається напруженою: щорічно реєструється більше 15 тисяч нових випадків. На початок листопада під медичним наглядом у закладах охорони здоров’я перебувало більше 142 тисяч ВІЛ-інфікованих, з них майже 47 тисяч — хворих на СНІД. При цьому Чернігівщина входить до сімки областей, де випадки захворювання виявляються найчастіше (нині зареєстровано понад чотири тисячі ВІЛ-інфікованих осіб).

Щоб звернути увагу суспільства на дану проблему, у Чернігові 1 грудня — у Всесвітній день боротьби зі СНІДом — відбулася акція-квест «100% переможці».

Діяли дві локації: в Академії державної пенітенціарної служби та ТРЦ «Мегацентр». Якщо в Академії завдання виконували курсанти, сформувавши команди, то в «Мегацентрі» до участі могли долучитися всі охочі. Кожен учасник, пройшовши квест, отримав приз.

У ході інформаційно-просвітницького заходу профільні фахівці ділилися цікавими матеріалами.

Як повідомили в благодійній організації «Чернігівська МЕРЕЖА», яка разом з Чернігівським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організувала захід, головна мета акції — привернути увагу громадян до можливості тестування на ВІЛ у свого сімейного лікаря, в «кабінетах довіри», інших медичних закладах та громадських організаціях. Адже знання про те — де, кому і як можна здати тест — це одна зі складових збереження власного здоров'я та подолання епідемії. До речі, дізнатися адресу найближчого пункту тестування можна за допомогою безкоштовного мобільного додатку HIV-test.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
з використанням матеріалів БО «Чернігівська МЕРЕЖА»