back

Керівники області привітали працівників харчової промисловості

18-10-2012 | 12:39

18 жовтня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко та голова обласної ради Анатолій Мельник привітали з професійним святом працівників харчової промисловості, яке щорічно відзначається у третю неділю жовтня. Як наголосив у своєму привітанні голова облдержадміністрації, харчова промисловість є однією з важливих галузей господарського комплексу нашої області, яка представляє собою потужний виробничий комплекс, що налічує близько сотні великих та малих підприємств. Річний обсяг реалізації продукції галузі становить понад шість мільярдів гривень.

Зберігається позитивна тенденція нарощування випуску продукції в харчовій та переробній промисловості – за підсумками 9-ти місяців поточного року приріст склав більше 5%.

Володимир Хоменко відзначив, що харчовики Чернігівщини забезпечують 10% загальнодержавного виробництва пива, майже 9% макаронних виробів, більше 8% сирів жирних, більше 6% – вершкового масла, яловичини і телятини.

Продукція, вироблена продовольчими підприємствами області, користується попитом не лише в більшості регіонів нашої держави, а й постачається у понад тридцять країн світу.

Щороку відкриваються нові виробничі потужності, які дозволяють збільшити обсяги випуску продукції, створювати нові робочі місця, що сприяє зростанню економічного та інноваційного потенціалу Чернігівщини.

Нині у харчовій промисловості області працює понад 12 тисяч висококваліфікованих майстрів своєї справи – це хлібопекарі та мірошники, кондитери і броварі, виробники м’ясних і молочних продуктів, алкогольних і безалкогольних напоїв та багато інших фахівців, від сумлінної праці яких залежить покращення якості життя наших людей.

«Як зазначив Президент України Віктор Янукович, від добросовісної і відповідальної роботи працівників харчової промисловості залежить не тільки забезпечення Українських громадян якісними, корисними і доступними продуктами, а й продовольча стабільність Україні та її експортний потенціал.

Обласна держадміністрація приділяє постійну увагу розвитку харчової та переробної промисловості регіону. Саме завдяки діяльності цих підприємств сільськогосподарська сировина, вироблена аграріями області, перетворюється на товар, привабливий для споживача», - підкреслив керівник області.

З нагоди професійного свята кращим працівникам галузі вручено державні нагороди, відзнаки обласної державної адміністрації та обласної ради.

Прес-служба облдержадміністрації