back

Президентськими стипендіатами стали четверо учнів та студентів з Чернігівщини

26-11-2019 | 11:28

Андре Саллюм, Михайло Штопко, Єлизавета Кузіна та Анна Ричок відтепер отримуватимуть стипендії Президента України – 2600 гривень на місяць. Таку винагороду вони отримали завдяки перемозі в учнівських олімпіадах з навчальних предметів та Всеукраїнському конкурсі-захисті Малої Академії Наук.

Андре Саллюм, учень 10 класу спеціалізованої ЗОШ № 1 з поглибленим вивченням іноземних міста Чернігів, переміг у Всеукраїнській учнівській олімпіаді з англійської мови. Одинадцятикласник цього ж навчального закладу Михайло Штопко став переможцем олімпіади з біології.

Студентка І курсу Київського національного університету імені Тараса Шевченка Єлизавета Кузіна – переможниця конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України в секції «Англійська мова», студентка І курсу Національного університету «Києво-Могилянська академія» Анна Ричок – у секції «Літературна творчість».

Дипломи лауреатів стипендій Президента їм вручила вчора, 25 листопада, Міністр освіти і науки України Ганна Новосад. Урочистості відбулися в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

– Стипендія Президента України – це визнання не лише вашого таланту та потенціалу, а й працьовитості. Найголовніше – не зупинятися на досягнутому та розвиватися далі, – звернулася до цьогорічних стипендіатів Ганна Новосад.

Усього стипендії Президента отримали 270 учнів та студентів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
з використанням матеріалу Міністерства освіти і науки України