back

Медичні заклади області отримали ще чотири автомобілі

25-11-2019 | 15:39

Центри первинної медико-соціальної допомоги Чернігівщини поповнилися автомобілями «Renault Duster». По одній новій машині отримали сільські амбулаторії Ічнянського та Сосницького районів, дві – Чернігівського району. Транспорт закуплений за рахунок коштів державного бюджету та співфінансування з місцевого. Використовуватиметься для потреб лікарів первинної ланки, які надають допомогу жителям села.

Автомобілі сучасні, потужні, зручні, мають підвищену прохідність. Лікарі за будь-яких погодних умов і стану доріг зможуть на них дістатися до пацієнтів. Таким чином жителі громад зможуть вчасно отримувати якісну медичну послугу.  

Довідково. Упродовж 2018-2019 років область отримала з державного бюджету 14,5 мільйона гривень на забезпечення службовим автотранспортом медичних працівників комунальних закладів охорони здоров’я, що працюють у сільській місцевості.

Управління охорони здоров’я вже закупило 29 автомобілей медичної служби. Для придбання ще 2 машин оголошена процедура закупівлі на суму один мільйон гривень.

За інформацією Управління охорони
здоров’я Чернігівської облдержадміністрації