back

Андрій Прокопенко зустрівся із сім’ями загиблих бійців

22-11-2019 | 10:45

Учора, 21 листопада, голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко зустрівся із родинами загиблих на війні воїнів, об’єднаних в громадську організацію «Єдина родина Чернігівщини».

Керівник організації Микола Шанський розповів про вже втілені у життя ініціативи. Так, в області проведено всеукраїнський захід «Єдина родина Чернігівщини» (2016 рік), у Чернігові відкрито каплицю Архистратига Божого Михаїла на честь воїнів, полеглих за Україну (2018), організація спільно з органами місцевого самоврядування постійно допомагає сім’ям у вирішенні окремих побутових питань. Родини проводять велику роботу із вшанування пам’яті загиблих бійців, підтримують один одного морально і багатьма необхідними справами. І, що важливо, займаються патріотичним вихованням підростаючого покоління. 

Чернігівщина є прикладом для інших регіонів, які перейняли досвід «Єдиної родини Чернігівщини» і також створили подібні організації.

— Діяльність вашої організації викликає велику повагу. Ви — приклад незламності і сили духу. Сьогодні за мир в Україні сплачується дуже велика ціна. Разом зробимо все залежне, аби зусилля не були марними. Ви завжди можете розраховувати на нашу підтримку, — звернувся до родин загиблих воїнів Андрій Прокопенко.

Також під час зустрічі піднімались питання, у яких облдержадміністрація та керівники об’єднаних громад можуть підтримати родини. Серед них — створення постійно діючого музею, де можна розмістити виставку «Блокпост пам`яті: Сіверщина», видання другого тому книги «Герої Сіверського краю» (перший том вийшов цьогоріч коштом обласного бюджету).

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації