back

Новини з ОТГ

14-11-2019 | 09:32

У селі Стольному, що на Менщині, незабаром запрацює амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Наразі тут тривають внутрішні роботи. Будівництво реалізується за рахунок коштів державного бюджету та співфінансування громади.

 

 

 

Впроваджується реформа первинної медицини і в Ніжині. За кошти, отримані від Національної служби здоров’я України, для міського центру первинної медико-санітарної допомоги придбано 2 автомобілі Renault Sandero Stepway. Тепер лікарі первинної ланки зможуть оперативніше виконувати свою роботу, обслуговувати виклики, перевозити хворих, які не потребують перевезення в лежачому стані.

 

Дбають і про найменших жителів Чернігівщини.

У Любецькому дитячому садку «Пролісок» замінюють вікна. Це дозволить відновити частину приміщення, яке останніми роками не було задіяне. На ці роботи спрямовано 277,6 тисячі гривень інфраструктурної субвенції.

 

Реконструюють дитячий садок і в Сосницькій ОТГ. Зараз тривають роботи з комплексної теплореновації дошкільного закладу «Сонечко». Вартість будівництва – 9,5 мільйона гривень.

 

Оновлюють у громадах освітній простір. Так, значних змін зазнали дві школи в Холминській ОТГ. У Козилівській ЗОШ замінено котли опалення та облаштовуються внутрішні санвузли, у Холминській – побудовано мініфутбольне поле зі штучним покриттям та встановлені вуличні тренажери. Для всіх початкових класів обох закладів закуплені ЛЕД-телевізори, сучасне обладнання отримали кабінети фізики та хімії шкіл.


З обновками і Любецький навчальний заклад. Для ресурсної кімнати школи Любецька селищна рада придбала рідкокристалічний телевізор, ноутбук та кольоровий багатофункціональний пристрій.

 

У Сновську, біля гімназії, розпочато будівництво спортмайданчика з поліуретановим покриттям. Тут також встановлять спортивні тренажери для занять спортом на відкритому повітрі. Проєкт реалізується за рахунок субвенції з державного бюджету – 4 мільйони гривень, а також місцевих коштів – 405 тисяч гривень.

 

У Городнянській громаді продовжуються роботи з модернізації вуличного освітлення. На даний час замінюють старі ліхтарі на нові енергоефективні в селі Пекурівка.

Роботи з вуличного освітлення тривають і в Козелецькій та Талалаївській ОТГ.

 

У Коропській ОТГ активно готуються до зими. Для боротьби з ожеледдю технопарк КП «Благоустрій» поповнився розкидачем дорожніх сумішей. Нагадаємо, минулого року громада придбала трактор «Слобожанець», автомобіль самоскид, сміттєвоз, дві роторні косарки.

 

Новий сміттєвоз тепер має КП «Менакомунпослуга» Менської міської ради. Спецтехніку придбано за рахунок субвенції державного бюджету на формування інфраструктури ОТГ.

 

 

 

За матеріалами ОТГ