back

Новій площі у Прилуках присвоєно ім’я Володимира Мономаха

15-10-2012 | 10:50

14 жовтня у Прилуках голова облдержадміністрації Володимир Хоменко взяв участь у освяченні альтанки, розташованої біля Стрітенського собору та відкритті площі Володимира Мономаха.

У своєму виступі керівник області назвав символічним те, що саме у святковий день Покрови Пресвятої Богородиці відбувається урочисте відкриття площі, якій присвоєно ім’я Володимира Мономаха – видатного державного діяча періоду розквіту могутньої середньовічної держави Київська Русь.

Його благочестиві заповіти та державотворчі діяння стали духовним дороговказом для багатьох поколінь нащадків, що дбайливо зберігають національну спадщину.

«Значна увага приділяється керівництвом незалежної Української держави питанням збереження та примноження культурних надбань, охорони та реставрації пам’яток історії. Як зазначив Президент України Віктор Федорович Янукович, „рівень суспільної опіки над такими об’єктами є випробуванням на нашу державну зрілість, на нашу європейськість”. Приємно засвідчити, що комплекс робіт, проведених у Прилуках щодо упорядкування історичного центру міста, є переконливим прикладом такого патріотичного ставлення до культурних надбань», - наголосив Володимир Хоменко.

За останні роки здійснено реконструкцію та облаштування Центральної і Театральної площ, проведено ремонт краєзнавчого музею, відновлено приміщення міської бібліотеки.

Володимир Хоменко звернувся зі словами подяки до почесного громадянина Прилук, відомого мецената Юрія Вікторовича Коптєва за активну участь у справі розбудови культурно-мистецької галузі.

Своїм сучасним обличчям місто значною мірою завдячує його благодійницькій діяльності, адже за рахунок коштів мецената здійснюється реставрація прилуцьких соборів, споруджено низку пам’ятників видатним українцям.

Визнанням його вагомого внеску у справу розвитку та благоустрою рідного міста стало звання переможця обласного конкурсу «Благодійник року» імені меценатів Тарновських.

«Віриться, що створена за його допомогою і сприянням нова площа імені Володимира Мономаха, яку урочисто відкриваємо сьогодні, стане окрасою Прилук та улюбленим місцем відпочинку жителів і гостей міста», - зауважив очільник області.

Від почесних гостей міста Володимир Хоменко та Юрій Коптєв зробили перший символічний запис у книзі вражень і побажань «Прилуки» та поклали квіти до пам’ятника Володимиру Мономаху.

Прес-служба облдержадміністрації