back

Вітання і відзнаки — працівникам культури

06-11-2019 | 14:20

Напередодні Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва України представників галузі вітали в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм.

— Своєю натхненною працею, в яку вкладаєте безцінний досвід та тепло душі, ви даруєте свято іншим, вносите різнобарв’я у наше повсякдення, — зазначила заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова і подякувала винуватцям свята за всі реалізовані ініціативи, направлені на збереження багатої національної культурної спадщини.

З побажаннями добра та миру, злагоди в родинах звернувся заступник голови обласної ради Арсен Дідур.

До речі, на території області діє більше півтори тисячі закладів культури, в яких працюють понад сім тисяч фахівців. За кількістю об’єктів культурної спадщини (а їх в області майже 9 тисяч) Чернігівщина займає одне з провідних місць в Україні.

Варто зазначити, що до розвитку галузі активно долучаються органи місцевого самоврядування. Як приклад, проєкти чотирьох громад Чернігівської області — серед переможців конкурсу Українського центру культурних досліджень «Малі міста — великі враження»: Кіптівська ОТГ з ініціативою «Всеукраїнський фестиваль “Осінній Fest”», Козелецька — «Час нових історій»; Сосницька — «Арт-резиденція Олександра Довженка» та Плисківська громада з проєктом «Плиски-ТУРФЕСТ». За грантовою програмою Українського культурного фонду діє спільний проект Іванівської ОТГ та обласного лялькового театру.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, особистий внесок у розвиток культури та з нагоди свята вручено почесні відзнаки.

Насамкінець урочистостей гості філармонійного центру фестивалів та концертних програм переглянули прем’єру музично-театралізованого дійства-мюзиклу «Ісус Христос — суперзірка».

 
Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації