back

У Новій Басані Бобровицького району відкрито новозбудовану школу

11-10-2012 | 09:43

11 жовтня у с. Нова Басань Бобровицького району сталася подія, яку вчителі, учні та їх батьки чекали довгих 15 років – відкриття новозбудованого приміщення ЗОШ І-ІІІ ступенів на 100 учнівських місць.

Будівництво школи, розпочате ще у 1997 році, відновилося і було доведене до завершення за сприяння голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка. Тепер тут облаштовано нові кабінети та зроблено все, щоб створити комфортні умови для успішного навчання і гармонійного розвитку дитини.

Виступаючи на відкритті школи, Володимир Хоменко підкреслив, що ця подія є наочним прикладом втілення в життя соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича.

Як повідомив голова облдержадміністрації, на 2012-2013 навчальний рік в області заплановано введення в експлуатацію семи загальноосвітніх навчальних закладів – а це більше, ніж за всі роки незалежності в цілому. Два з них – Седнівський навчально-виховний комплекс та Новобасанська школа вже введено в експлуатацію. За його словами, робота обласної влади, спрямована на будівництво нових, реконструкцію та оновлення діючих шкільних приміщень буде продовжуватися.

«Мета у нас одна – кожна дитина, навіть з найвіддаленішого села, повинна отримати ту освіту, яка дасть їй можливість досягти поставленої мети. Адже від базових знань, які отримає дитина, буде залежати шлях, яким вона піде далі по життю. І наше завдання – зробити все, щоб на цьому шляху не було перепон», - наголосив керівник області.

Він також відзначив, що в ході реалізації проекту створення шкільних освітніх округів зроблено суттєві кроки в напрямку налагодження регулярного підвезення дітей до опорних шкіл. Тільки цього року школи області отримали до 1 вересня 40 нових шкільних автобусів.

Керівник області пообіцяв, що найближчим часом такий автобус отримає і Новобасанська школа.

Принагідно голова облдержадміністрації висловив подяку всім, чиїми зусиллями і наполегливою працею створено сучасне світле приміщення навчального закладу – проектантам і будівельникам, керівникам місцевих органів влади і спонсорам, дирекції і педагогічному колективу закладу.

У подарунок новоселам він вручив сертифікат від сучасного навчального комп’ютерного комплексу.

Після урочистого перерізання стрічки поважні гості оглянули приміщення школи та поспілкувалися з викладачами.

Прес-служба облдержадміністрації