back

Всеукраїнська нарада з питань охорони культурної спадщини та розвитку музейної справи

10-10-2012 | 16:31

за участю керівників управлінь культури і туризму обласних, Київської, Севастопольської міських державних адміністрацій, Міністерства культури АР Крим, Республіканського комітету АР Крим з охорони культурної спадщини та відповідних органів культурної спадщини обласних, Київської, Севастопольської міських державних адміністрацій розпочалась 10 жовтня на Чернігівщині.

У селі Калитянське Козелецького району на базі приватного Музею життя, діяльності і продовжувачів духовної спадщини М.М. Міклухо-Маклая вивчався досвід співпраці управління культури Чернігівської облдержадміністрації з приватним сектором у музейній сфері.

У смт Козелець на прикладі іконостасу собору Різдва Богородиці учасники наради ознайомились з практикою організації збереження пам’яток монументального мистецтва в культових спорудах Чернігівській області.

У селі Пам’ятне Борзнянського району на базі Меморіального комплексу «Пам’яті героїв Крут» проведено обмін досвідом спорудження меморіальних комплексів з використанням практики фандрейзингу (пошуку і залучення додаткових коштів на фінансування) в музейній сфері.

Відкриття пленарного засідання Всеукраїнської наради відбулось у районному будинку культури міста Батурин за участю заступника Міністра культури-керівника апарату Олександри Губіної та керівництва облдержадміністрації.

Під час наради розглянуто питання державної стратегії в сфері культури на 2013 рік, стану законодавства у сфері культури, фінансування галузі, охорони культурної спадщини та розвитку музейної справи, налагодження співпраці з питання інформаційної роботи між Мінкультури України та обласними/міськими органами виконавчої влади.


Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації