back

Обласна психоневрологічна лікарня отримала відзнаку «Лідер охорони здоров’я України – 2019»

30-10-2019 | 12:04

15 років поспіль в Україні відзначають підприємства, організації, заклади, недержавні структури, які зробили потужний внесок у розбудову держави, зміцнення її промислового та соціального потенціалу. За цей час відзнаку «Лідер року» отримали понад 140 номінантів у різних галузях – промисловому та сільськогосподарському виробництві, освіті, системі охорони здоров’я тощо.

Серед переможців – Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня. Днями заклад отримав відзнаку «Лідер охорони здоров’я України – 2019».

За словами генерального директора лікарні Володимира Ященка, відзнака отримана за надання спеціалізованої допомоги, наближення її до громадян, а також за поступальний розвиток лікарні за різними напрямками. Він відзначає, що в багатьох областях лише починають ту роботу, яка в області вже має належний рівень.

Зокрема, це стосується хоспісного відділення, яке працює на базі лікарні із 2005 року. Володимир Ященко переконаний: треба відходити від стереотипів, що хоспісної та паліативної допомоги потребують лише хворі на онкологію, вона має надаватися за різними напрямками, у тому числі в галузі психіатрії.

Обласна психоневрологічна лікарня оперативно реагує і на вимоги сьогодення щодо реформування медичної галузі та її оптимізації. Нині у закладі (з відділеннями в районах області) функціонує 870 ліжок-місць (скорочено 140).

Триває робота над модернізацією лікарні. Цього року за кошти Державного фонду регіонального розвитку проводиться ремонт дахів відділень.

Звичайно, існує ряд проблем, які потребують першочергового вирішення. Так, одним із головних завдань залишається забезпечення лікарні сучасною діагностичною апаратурою.

За інформацією Управління охорони здоров’я
Чернігівської облдержадміністрації