back

Будівництво амбулаторії, ЦНАПу, відкриття центру Open Spaсe та освітлення населених пунктів: новини з ОТГ

28-10-2019 | 14:00

У селі Наумівка, що в складі Корюківської громади, завершується будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Амбулаторія розрахована на одного лікаря, матиме сучасне обладнання та власний автомобіль. Нині тут фарбують стіни та проводять роботи з благоустрою прилеглої території. До кінця року об’єкт планують ввести в експлуатацію.

 

У Сосницькій ОТГ розпочали будівництво сучасного Центру надання адміністративних послуг. Вартість робіт — майже 2,5 мільйона гривень. З’явиться новий ЦНАП на місці колишньої дитячої бібліотеки, де буде проведено реконструкцію приміщення.

Оснастити Центр комп’ютерною технікою, меблями та обладнанням допоможуть європейські партнери в рамках Програми «U-LEAD з Європою». Також за їх допомоги облаштують віддалені робочі місця в селах Волинка, Чорнотичі та Пекарів.

Без зайвих черг та на європейському рівні віднедавна можна отримати послуги в Ніжинському районному відділі державної реєстрації актів цивільного стану. Тут за ініціативи Міністерства юстиції України відкрили сучасний сервісний центр Open Spaсe.

 
У Сновській ОТГ з початку 2019 року запланували реалізувати 14 проєктів із будівництва вуличного освітлення. Відтак, мають бути прокладені майже 20 кілометрів вуличних електромереж, встановлені 310 світлоточок на суму 3,7 мільйона гривень, з яких 3,1 мільйона — субвенція держбюджету на формування інфраструктури.

Нині мережі збудовані в селах Петрівка, Гвоздиківка, Старі Боровичі, Кучинівка та Низківка.

Над організацією цікавого дозвілля працюють у Коропі. Тут за ініціативи місцевого центру дитячої та юнацької творчості вперше відбувся велоквест на історичну тематику.

 
 
 
Для більш комфортного відпочинку жителів чотирьох сіл Плисківської ОТГ (у Плисках, Великій Загорівці, Сиволожі та Махнівці) встановили альтанки. 

Займаються у громаді і ремонтом комунальних доріг.

с. Плиски, вул. Шевченка

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
за матеріалами ОТГ та Офісу реформ
при Чернігівському відділенні Асоціації міст України