back

На Чернігівщині розпочала роботу II Міжнародна конференція “Системний підхід при запровадженні інформаційних та ресурсозберігаючих технологій у рослинництві”

05-10-2012 | 15:45

5 жовтня в смт. Варва Чернігівської області на базі СТОВ “Дружба-Нова” розпочалася II Міжнародна конференція “Системний підхід при запровадженні інформаційних та ресурсозберігаючих технологій у рослинництві”. У заході взяли участь радник Президента України Віктор Слаута, заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Олександр Шанойло, представники аграрних підприємств і установ.

У перший пленарний день до уваги учасників були представлені лекції про системний підхід у точному землеробстві; основні етапи розвитку точного землеробства в Європі та Південній Америці; інформаційні технології в землеробстві; GPS-моніторинг техніки на виробництві тощо.

Другий день буде присвячений практичним заняттям. На трьох різних полях сільгосппідприємства “Дружба-Нова” учасникам конференції продемонструють сучасні технології збирання врожаю, картографування врожайності, дослідження ґрунтів, технології Strip-till з одночасним внесенням добрив, технології локально-стрічкового землеробства тощо.

У науково-технологічному центрі СТОВ “Дружба-Нова” гості форуму ознайомляться з роботою випробувальної лабораторії, а на демонстраційній площадці оглянуть сучасну техніку для точного землеробства та портативне обладнання для роботи в полі.


Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації