back

В ОДА зустрілись захисники Вітчизни декількох поколінь

11-10-2019 | 14:00

Як і вся наша країна, цими днями Чернігівщина урочисто відзначає День захисника України. З цієї нагоди кілька поколінь захисників Вітчизни зустрілися сьогодні в облдержадміністрації.

— Це не лише свято патріотизму і звитяги, а й день вшанування пам’яті всіх людей, які впродовж століть боролися за державний суверенітет України, — зазначила у своєму вітальному слові керівник апарату Чернігівської облдержадміністрації Ірина Соломаха. — Це свято всіх, хто робить усе можливе для перемоги України сьогодні: кадрових військових, добровольців, волонтерів, капеланів, патріотичних членів родин українських героїв.

До речі, 14 жовтня також відзначають Покрову Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День створення Української повстанської армії. Ці свята нерозривно пов’язані з історією українського народу, його духовністю та величчю, державністю та патріотизмом, духом перемоги та прагненням до миру.

День захисника України — це свято, яке сполучає українські військові традиції від часів Русі-України до сьогодні, єднає різні покоління наших оборонців — від сивочолих ветеранів Другої світової до учасників бойових дій на сході країни та молоді, яка лиш нещодавно вдягла військову форму.

На превеликий жаль, багато захисників України віддали за нашу свободу і незалежність своє життя. Хвилиною мовчання учасники зустрічі вшанували пам’ять усіх борців за волю України.

— У ці дні ми по-особливому сердечно просимо Пресвяту Богородицю взяти під свій покров усіх захисників України. Подарувати їм гарну долю, міцне здоров’я, довголіття, а найважливіше — можливість виконувати свій обов’язок у мирній країні, — підкреслила Ірина Соломаха та вручила почесні відзнаки облдержадміністрації

Із прийдешнім святом присутніх вітали голова облради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, виконуючий обов’язки командувача військ оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗСУ, генерал-майор Василь Осипчук, голова обласної організації ветеранів України Анатолій Москаленко, голова Чернігівської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану Анатолій Кирилюк, голова громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський, родичі загиблих бійців.

У словах кожного — віра у мирне майбутнє України, беззаперечну перемогу наших оборонців у збройному конфлікті на сході України. Для цього варто об’єднуватися і не забувати про героїв, які з непідробним українським духом та любов’ю до Батьківщини віддали найцінніше — життя. Адже єдині — значить непереможні.

Слава Україні!

 
Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації