back

Лідія Падалка: Служба зайнятості – партнер, який пропонує якісні послуги

11-10-2019 | 08:08

На цьому акцентували на нараді в Чернігівському обласному центрі зайнятості, яка відбулася вчора, 10 жовтня. Йшлося про підсумки роботи обласної служби зайнятості за 9 місяців поточного року та про завдання на найближчу перспективу.

За словами директора центру Лідії Падалки, нині на зареєстрованому ринку праці спостерігаються позитивні зрушення: зростає кількість пропозицій роботи та зменшується чисельність безробітних.

Загалом протягом січня-вересня в області послугами державної служби зайнятості скористалися більше 40 тисяч осіб, у тому числі 26,7 тисячі безробітних громадян, які перебували на обліку. За її сприяння працевлаштовані більше 20 тисяч громадян, з яких 7,5 тисячі – зареєстровані безробітні. Понад 60% шукачів роботи працевлаштовані оперативно, до набуття статусу безробітного.

Крім того, 2,9 тисячі безробітних громадян (на 21% більше у порівнянні з минулорічним показником) за направленням служби зайнятості набували нових професій та підвищували кваліфікацію. У громадських та інших роботах тимчасового характеру брали участь 5,2 тисячі осіб, або кожний п’ятий безробітний.

За словами Лідії Падалки, пошук роботи для клієнтів служби зайнятості не обмежується базою наявних вакансій певного міста або району. Сьогодні активно діє оновлений вебпортал служби зайнятості, який надає можливість самостійно здійснювати пошук вакансій в онлайн-режимі.

Рекрутери обласної служби зайнятості для зручності підбору підходящої роботи постійно оновлюють онлайн-карти вакансій та інформацію для клієнтів з використанням QR-кодів. Великий потенціал у питаннях працевлаштування шукачів роботи та підбору кадрів для роботодавців є у співпраці служби зайнятості з сайтами пошуку роботи.

Сьогодні служба зайнятості – це не виплати і компенсатори, а можливості для суб’єктів ринку праці. Це партнер, який пропонує ефективні та якісні послуги, що відповідають інтересам безробітних і очікуванням роботодавців, – акцентувала Лідія Падалка.

За інформацією Чернігівського
обласного центру зайнятості