back

Чернігівська область тримає лідерство з децентралізації

10-10-2019 | 15:21

Кількість об’єднаних територіальних громад в Україні наближається до тисячної позначки. Про це свідчать дані моніторингу процесу децентралізації та реформування місцевого самоврядування, який щомісяця проводить Мінрегіон.

Так, наразі в Україні сформовано 975 ОТГ. З них 93 очікують рішення Центрвиборчкому про призначення на їхніх територіях перших місцевих виборів. 37 ОТГ утворилися з центрами у містах обласного значення. До них приєдналися 108 довколишніх сільських і селищних рад. Ще сім міст обласного значення розпочали процедуру приєднання сусідніх громад.

Чернігівська область стабільно входить до п’ятірки лідерів з формування спроможних громад наряду з Житомирською, Хмельницькою, Дніпропетровською та Запорізькою областями.

Чернігівщина – перша за кількістю адміністративних районів, на території яких створені ОТГ, та показником приєднання громад до міст обласного значення. Четверту позицію має за кількістю населення, охопленого ОТГ, та територією, покритою об’єднаними громадами. Тринадцята – за кількістю ОТГ з чисельністю менше 5 тисяч осіб.

Нагадаємо, в області функціонують 45 об’єднаних територіальних громад. Ще 5 чекають призначення перших виборів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації