back

Житловий фонд та об’єкти соціальної сфери технічно готові до опалювального сезону – Альона Бабак

04-10-2019 | 11:05

Уряд робить усе, щоб опалювальний сезон 2019/20 розпочався вчасно в усіх містах України. Календарна дата старту – 15 жовтня. Проте у кожному регіоні органи місцевого самоврядування самі вирішують, коли починати опалювальний сезон. Оскільки все залежить від температурних режимів, технічної готовності підприємств теплоенергетики та погашення боргів за газ. Про це сказала Міністр розвитку громад і територій України Альона Бабак.

Органи місцевого самоврядування готові розпочати підключення опалення об’єктам соціальної сфери з 10 жовтня, а житловому фонду – з 15 жовтня. Але по факту опалювальний сезон розпочнеться тоді, коли протягом трьох діб середньодобова температура повітря буде нижче +8ºС. Щодо технічної готовності: за інформацією з регіонів, готовність житлового та соціального фондів, а також комунальних підприємств стовідсоткова. Є певні проблеми із входженням в опалювальний період у приватних підприємств та тепловиків Донецької та Луганської областей, які Уряд вирішує спільно з органами місцевого самоврядування, — зазначила Міністр.

Читати також: Проблеми з боргами теплопостачальників мають бути вирішені до початку опалювального сезону — Прем’єр-міністр України

 

За інформацією Міністерства
розвитку громад і територій України