back

Про координацію дій для впровадження освітньої реформи — на селекторній нараді з Міністром освіти і науки Ганною Новосад

03-10-2019 | 16:49

В Україні більше двохсот опорних шкіл із 838 не відповідають діючому Положенню про освітній округ та опорний заклад. Відтак, кожен регіон, плануючи кількість опорних закладів, має чітко виконувати норми законодавства. До того ж, громади не повинні забувати про формування мережі старшої профільної школи. На цьому сьогодні наголосила Міністр освіти і науки України Ганна Новосад під час селекторної наради з керівниками обласних управлінь освіти. Від Чернігівщини участь в обговоренні взяли керівник апарату облдержадміністрації Ірина Соломаха та начальник Управління освіти і науки ОДА Микола Конопацький.

Серед питань порядку денного — використання освітньої субвенції. Як зазначила Ганна Новосад, частину коштів перерозподілять, аби освоїти їх з максимальною користю.

За словами Миколи Конопацького, в області кошти освоять вчасно. Наприклад, на впровадження Нової української школи вже використано 85% субвенції, на закупівлю шкільних автобусів — майже стовідсотково (не придбано лише один транспортний засіб у Менському районі, процедура триває). Є проблематика із використанням коштів на покращення інтернет-зв’язку (а це більше 28 мільйонів гривень). Причина — відсутність покриття у сільській місцевості. Відтак, їх запропонують спрямувати на закупівлю комп’ютерного обладнання.

Усі свої пропозиції представники кожного регіону невдовзі особисто озвучать очільниці Міносвіти на спільній нараді.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації