back

Перший етап розробки Стратегії розвитку області до 2027 року завершено: цілі та завдання визначені

02-10-2019 | 16:45

На черговому засіданні робочої групи з підготовки пропозицій до Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2027 учора, 1 жовтня, було узгоджено стратегічні та оперативні цілі, а також завдання проєкту Стратегії. Нагадаємо, до складу робочої групи входять представники органів влади, громадськості, експерти та науковці.

До обговорення напрацьованого документу в онлайн-режимі долучилися представники міст, районів та ОТГ.

Заступник директора Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА Світлана Полторацька озвучила всі зауваження та пропозиції, які надійшли від членів робочої групи. Після їх детального обговорення та узгодження, зокрема, вирішено виділити окремо стратегічну ціль «Посилення спроможності громадянського суспільства».

Директор Департаменту економічного розвитку Олександра Хомик оголосила, що тепер починається наступний стратегічного планування – розроблення Плану реалізації Стратегії, який буде містити конкретні проєкти, що відповідатимуть поставленим завданням із визначенням джерел та обсягів фінансування.

До речі, фінансове забезпечення реалізації Стратегії здійснюватиметься за рахунок коштів держбюджету, зокрема державного фонду регіонального розвитку, місцевих бюджетів, коштів міжнародних організацій, інших джерел, не заборонених законодавством.

Очільниця профільного Департаменту акцентувала, що і Стратегію, і План заходів необхідно винести на затвердження сесії обласної ради одночасно – у грудні цього року. Тому вже зараз треба активно включитися в роботу, щоб за жовтень-листопад напрацювати технічні завдання на проєкти регіонального розвитку.

Збір проєктних ідей пропонується здійснити до 20 жовтня. Форма проєктної пропозиції буде розміщена на сайтах облдержадміністрації та Департаменту економічного розвитку.

Також члени робочої групи затвердили критерії відбору проєктів:

проєктні ідеї повинні бути спрямовані на досягнення суспільної вигоди;

отримувачем вигод від реалізації проєкту не може бути окрема фізична або юридична особа;

термін реалізації проєкту – не пізніше 2023 року (все, що пізніше, ввійде до Плану реалізації другого етапу Стратегії);

має існувати людська та технічна спроможність для реалізації проекту;

проєктна ідея повинна бути представлена за визначеною формою.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації