back

Підприємців Чернігівщини навчали, як стати успішними на світовому ринку

02-10-2019 | 10:18

У вересні цього року Офіс з просування експорту України при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства розпочав серію освітніх семінарів для підприємців-експортерів різних регіонів країни.

Від українських та міжнародних експертів про тонкощі торгівлі на зовнішніх ринках вчора, 1 жовтня, дізналися виробники Чернігівщини.

Як зазначили директор Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА Олександра Хомик та керівник Чернігівської торгово-промислової палати Костянтин Іванов, останніми роками товарообіг підприємств області з іноземними партнерами з понад ста країн світу постійно збільшується. Так, за січень-липень експорт товарів (в основному, сільськогосподарських) перевищив 436 мільйонів гривень, що на 4,2% більше порівняно з аналогічним періодом 2018 року.

Втім, на світові ринки, здебільшого, потрапляє не готовий продукт, а сировина. Тож вітчизняним виробникам є над чим працювати, аби розширити свої можливості та використати весь наявний потенціал.

Низку послуг можна отримати в Офісі з просування експорту України, зокрема, отримати практичні поради щодо виходу на зовнішні ринки та допомогу в пошуку нових закордонних партнерів, вдосконалити знання та навички для підготовки бізнесу до експорту, ознайомитись з потенційними ринками збуту тощо.

У ході зустрічі її учасники не тільки дізналися про новітні можливості підтримки експортерів, а й долучилися до інтерактивного воркшопу «Десять основних ризиків в експорті та як їх уникнути».

До речі, нині в області доопрацьовується електронний каталог експортерів Чернігівщини, що також сприятиме розширенню контактів.

 

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації