back

Володимир Хоменко: «Безпека руху – це сфера відповідальності кожного з нас»

03-10-2012 | 13:32

На цьому керівник області наголосив на розширеному засідання Колегії облдержадміністрації під час розгляду питання стану безпеки дорожнього руху на пасажирському транспорті.

Голова облдержадміністрації відзначив, що стан аварійності на автошляхах викликає серйозне занепокоєння. Останні великі аварії, які трапились на території області, підтвердили, що проблема безпеки дорожнього руху потребує негайного вирішення. (8 вересня 2011 року біля селища Березне Менського району пасажирський автобус зіткнувся з вантажним автомобілем. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинуло 9 пасажирів та 1 отримав тілесні ушкодження. 7 липня поточного року між селами Красне-Топчіївка Чернігівського району перекинувся пасажирський автобус, у результаті чого 15 паломників – росіян загинуло та 28 отримали тілесні ушкодження).

«Гинуть, втрачають здоров'я і калічаться люди, які могли би ще довго жити і активно працювати. Ще гірше, коли гинуть діти. Ми не можемо далі миритися з таким станом на дорогах. Безпека руху – це сфера відповідальності кожного з нас», - підкреслив Володимир Хоменко.

Управлінням Укртрансінспекції у Чернігівській області з метою забезпечення дотримання вимог законодавства України суб’єктами господарювання, які здійснюють перевезення пасажирів, з початку року було проведено 173 рейдові перевірки перевізників різних форм власності, в ході яких перевірено 3445 одиниць транспортних засобів виявлено 1236 порушень вимог законодавства про автомобільний транспорт, складено 1022 акти за порушення норм діючого законодавства в галузі автотранспорту.

За результатами розгляду справ про порушення вимог законодавства України про автомобільний транспорт посадовими особами управління винесено 818 постанов про застосування фінансових санкцій на перевізників у вигляді штрафу на загальну суму 556920 грн. з яких перераховано до державного бюджету 354650 грн. Також винесено 310 приписів щодо усунення порушень виявлених під час перевірок.

Управлінням Укртрансінспекції у Чернігівській області спільно з УДАІ УМВС області проводяться рейдові перевірки транспортних засобів які належать „нелегальним” перевізникам. В ході проведення перевірок було перевірено 1520 одиниць транспортних засобів виявлено 540 порушень вимог законодавства про автомобільний транспорт, складено 518 актів за порушення норм діючого законодавства в галузі автотранспорту.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко підкреслив: організація пасажирських перевезень, їх легалізація та безпека руху – це тісно пов’язані речі.

Він звернув увагу керівників районів і міст на необхідність розібратися на місцях з організацією пасажирських перевезень та ліквідувати існуючі порушення у цій сфері.

Особливо це стосується підвезення дітей до місць навчання на шкільних автобусах: голова облдержадміністрації доручив головам райдержадміністрацій посилити увагу за виконанням комплексу необхідних правил для правильного та безпечного перевезення школярів, особливо при погіршенні погодних умов.

«Лише спільними зусиллями – кожен на своїй ділянці відповідальності – ми зможемо забезпечити виконання комплексу заходів, спрямованих на підвищення рівня безпеки дорожнього руху, активізацію профілактичної роботи серед водіїв транспортних засобів, задіяних на пасажирських перевезеннях, удосконалення системи їх безпеки, утримання дорожньої інфраструктури у відповідності до існуючих норм», - зауважив Володимир Хоменко.

Прес-служба облдержадміністрації