back

Олексій Гончарук: Уряд очікує на конструктивну взаємодію з областями

27-09-2019 | 10:13

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук учора, 26 вересня, провів селекторну нараду з керівниками областей. Чернігівщину представляла виконуюча обв’язки голови ОДА Наталія Романова.

Серед озвучених питань: підготовка до проведення інвестиційного форуму, який відбудеться у жовтні в Маріуполі. Кожен регіон має презентувати 2-3 проєкти, важливі для його розвитку та потенційно привабливі для інвесторів.

Мова також йшла про реформу децентралізації. Наголосивши на тому, що у 2020 році має бути завершений процес створення об’єднаних територіальних громад, очільник Уряду дав завдання облдержадміністраціям за тиждень проаналізувати функції райдержадміністрацій і запропонувати їх розподіл. Частину з них доцільно передати в ОТГ. Головне, щоб всі функції були підтримані фінансовими ресурсами.

Не оминули на селекторній нараді й тему земельної реформи. Прем’єр-міністр повідомив, що з жовтня розпочнеться широка роз’яснювальна компанія щодо впровадження реформи, щоб донести до людей її суть. Він закликав регіони активно включитися в цю роботу.

Найбільше обговорення викликало питання підготовки до опалювального сезону. Фахівців на місцях хвилюють проблеми реструктуризації боргів за електроенергію, розрахунків за газ великих ТЕЦ тощо.

Наталія Романова, зокрема, звернулася до Прем’єр-міністра з проханням відтермінувати до 1 травня наступного року строк обов’язкового облаштування засобами дистанційної передачі даних вузлів комерційного обліку природного газу. Щоб була можливість передбачити фінансування цих заходів. Її підтримали колеги з інших областей.

Олексій Гончарук пообіцяв, що всі проблемні питання підготовки підприємств житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу, об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період будуть детально обговорені на селекторній нараді за участю керівників областей вже наступного вівторка.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації