back

Глава держави на зустрічі з представниками ділових кіл США: Роль моєї команди – не обіцяти реформи, а реально їх проводити

27-09-2019 | 09:09

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що його команда налаштована не обіцяти реформи та зміни в країні, а швидко їх проводити.

«Ми не будемо говорити про важливість боротьби з корупцією чи важливість дерегуляції – ми це все робимо вже сьогодні, хоча треба було зробити ще вчора», – сказав Глава держави у Нью-Йорку, під час зустрічі з представниками ділових кіл США.

Президент зауважив, що за один день роботи Верховної Ради нового скликання було призначено уряд. Також розпочав роботу Вищий антикорупційний суд.

«Ми вже почали вирішувати проблеми, які заговорювалися роками. Ми змінюємо країну, правила гри, створюємо цивілізовану ділову атмосферу – і робитимемо це все дуже швидко. У нас нема років, у нас є тільки місяці», – наголосив Глава держави.

Володимир Зеленський нагадав, що вперше в історії України знято недоторканність з народних депутатів, ухвалено закон, що допоможе ефективно працювати Вищому антикорупційному суду.

Крім того, ухвалено низку законів, які значно збільшують прозорість регулювання фінансової сфери.

«На тлі цих змін зріс кредитний рейтинг України – з В- до В та поліпшився прогноз зі «стабільного» на «позитивний» агентства Fitch Rating. Економіка зростає вже 14 кварталів поспіль і досягла 4,6% у 2-му кварталі цього року», – констатував Президент.

Уперше за чотири роки Україна вийшла на рекордний розмір портфелю ЄБРР у понад 1 мільярд доларів, з якого близько половини – нові проекти, оголошені в останні три місяці.

«Ми й далі співпрацюватимемо з нашими міжнародними партнерами – Міжнародним валютним фондом, Світовим банком та іншими фінансовими установами», – наголосив Глава держави.

За словами Президента, у жовтні планується розглянути законопроект, який суттєво скорочує список підприємств, заборонених до приватизації.

«Ми розпочинаємо приватизацію державних компаній і запрошуємо до участі в наших відкритих аукціонах», – зазначив Володимир Зеленський.

Крім того, найближчим часом Верховна Рада розгляне законопроект про концесії, який дасть змогу залучити на прозорих та зрозумілих умовах інвестиції в інфраструктуру.

Глава держави нагадав, що Україна зміцнила позиції в рейтингу Doing Business.

«Надалі ми зробимо все для забезпечення економічного зростання та залучення прямих іноземних інвестицій. Це мій головний пріоритет як Президента, це також пріоритет нового уряду та парламенту», – резюмував Володимир Зеленський.

Прес-служба Президента України