back

Служба зайнятості за 8 місяців працевлаштувала понад 17 тисяч громадян

17-09-2019 | 11:20

Упродовж січня-серпня цього року до Чернігівської обласної служби зайнятості за допомогою в підборі кадрів звернулися 4,6 тисячі роботодавців, які подали відомості про 21,5 тисячі вакансій. У порівнянні з відповідним періодом 2018-го роботодавців, які вирішили скористатися послугами служби зайнятості, стало більше на 124, а кількість вакансій зросла на 640. Це свідчить про активізацію співпраці служби зайнятості з роботодавцями, – переконана директор обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

Загалом у банку даних обласної служби зайнятості налічувалося 22,7 тисячі вакансій. Три чверті з них службою укомплектовані.

Так, за 8 місяців роботою забезпечені 17,3 тисячі громадян (59% осіб працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного). За направленням служби зайнятості роботу знайшли 6,6 тисячі зареєстрованих безробітних. Зокрема, 207 осіб працевлаштовані завдяки компенсації роботодавцям єдиного соціального внеску, 17 – отримали допомогу по безробіттю одноразово для започаткування власної справи.

Крім того, 2,2 тисячі громадян за направленням служби зайнятості набували нових професій та підвищували кваліфікацію – майже вполовину більше, ніж торік. У громадських та інших роботах тимчасового характеру брали участь 4,7 тисячі безробітних.

Станом на 1 вересня на Чернігівщині налічувалось 10,6 тисячі безробітних. Водночас роботодавці потребували 2,4 тисячі працівників. Тож на кожне вільне робоче місце претендувало четверо осіб.

За інформацією Чернігівського
обласного центру зайнятості