back

Цьогоріч День Десни відсвяткували в Сосниці

09-09-2019 | 11:59

Уже вдруге на Чернігівщині відзначається День Десни. Торік ініціаторами започаткування свята були Деснянське басейнове управління водних ресурсів та громадська організація «За відродження Десни». Також ідею підтримали Державне агентство водних ресурсів України, громадська рада при Держводагентстві, Чернігівська обласна державна адміністрація.

Цьогорічне відзначення Дня Десни присвятили 125-річчю від дня народження видатного митця Олександра Довженка. Тож святкування пройшло на його батьківщині – в селищі Сосниця, де він у дитинстві милувався неповторною «зачарованою Десною».

Захід проходив на двох локаціях: на території Сосницького літературно-меморіального музею Олександра Довженка – святкове дійство «Десна – вчора, сьогодні, завтра», на березі Десни поблизу Сосниці –святково-розважальне дійство «Зачарована Десна».

До заходу долучилися голова басейнової ради Десни та верхнього Дніпра, заступник голови Чернігівської обласної ради Арсен Дідур, начальник Деснянського басейнового управління водних ресурсів Наталія Грудницька, голова Державного агентства водних ресурсів України Ірина Овчаренко, керівники Сосницького району, представники громадськості.

Арсен Дідур наголосив на необхідності консолідації спільних зусиль водогосподарників, екологів та влади для збереження Десни.

Господарі свята відзначили переможців конкурсів «Синергія Десни», «На хвилях міфів та легенд» та конкурсу дитячої краси «Я – краплинка Десни». Також обирали найсмачнішу юшку.

Для дорослих та дітей працювали локації за тематикою використання та збереження водних ресурсів, були проведені творчі майстер-класи, театралізована екскурсія, виступи творчих колективів, різноманітні забави, спортивні ігри, еколотерея тощо.

 

За матеріалами Чернігівської обласної ради