back

Державні кошти мають бути освоєні ефективно та вчасно, – Наталія Романова

06-09-2019 | 16:00

Як триває освоєння в області коштів державного бюджету, проаналізували сьогодні, 6 вересня, під час наради під головуванням виконуючої обов’язки голови Чернігівської ОДА Наталії Романової. Захід відбувся в режимі відеозв’язку за участю керівників міськвиконкомів, голів райдержадміністрацій, міських, селищних, сільських рад об’єднаних територіальних громад, а також представників профільних структурних підрозділів ОДА, держказначейства.

Представники міст, районів та ОТГ прозвітували про стан реалізації проєктів та орієнтовну дату введення об'єктів в експлуатацію.

Області цьогоріч передбачено 751,1 мільйона гривень державних коштів: це фінансування з Державного фонду регіонального розвитку, а також субвенція з держбюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій та на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. На рахунки розпорядників коштів надійшло 453,3 мільйона гривень, з яких наразі освоєно менше половини.

Наталія Романова акцентувала увагу на недопустимості зволікання з освоєнням державних коштів, зважаючи на невеликий проміжок часу, який залишився до кінця року. Тим більше, поки що не прийняті урядові рішення про можливість переносу невикористаних коштів на наступний рік. Вона наголосила на персональній відповідальності очільників структурних підрозділів ОДА та керівників на місцях за якісне і вчасне проведення робіт та ефективне використання коштів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації