back

У Чернігові стартували курси перепідготовки військовослужбовців

03-09-2019 | 16:55

Протягом наступних трьох місяців в обласному центрі 23 військовослужбовці з числа тих, хто перебуває у відставці та звільнені у запас, матимуть можливість пройти курси за напрямом підготовки «Менеджмент перевезень і логістика». Даний проєкт реалізовується громадською організацією «Ліга офіцерів» за підтримки офісу НАТО в Україні та Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації.

Передувало відкриттю курсів проведення у червні цього року моніторингу ринку праці Чернігівської області. Результати дослідження показали, що одними з найбільш затребуваних нині є фахівці логістичної справи. Тож саме за цим напрямом вирішено було відкрити курси для перепідготовки військовослужбовців.

За словами організаторів, у рамках навчального процесу слухачі вивчатимуть предмети, пов’язані з практичними механізмами створення власної справи, опанують англійську термінологію морської справи, отримають навички роботи за напрямом діяльності на комп’ютері. Набуті теоретичні знання зможуть перевірити та закріпити під час обов’язкових практичних занять, які заплановані на останні два тижні навчального процесу.

Як зазначив менеджер програм НАТО – Україна з перепідготовки військовослужбовців Крістофер Штаудт, успішне освоєння програми курсів сприятиме соціальний адаптації звільнених військовослужбовців.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації