back

Увага! В області надзвичайний рівень пожежної небезпеки

02-09-2019 | 14:26

Про це повідомив перший заступник начальника Управління ДСНС у Чернігівській області Дмитро Бескостий під час щотижневої оперативної наради, яку провела виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Наталія Романова.

Внаслідок сухої та спекотної погоди протягом останніх двох тижнів на території області спостерігається найвищий – 5 клас пожежної небезпеки, що значно збільшило кількість виникнення пожеж у природних екологічних системах.

З початку року на Чернігівщині виникло 1348 пожеж, спричинених випалюванням сухої трави та сміття на відкритих територіях, 26 пожеж у лісових масивах, 3 – на сільгоспугіддях. Небувала кількість пожеж на торфовищах за останні 30 років – 37.

Лише з 19 по 30 серпня виникло 6 пожеж на торфовищах у Борзнянському, Семенівському, Талалаївському, Чернігівському та Сновському районах на загальній площі близько 25 гектарів. Причина – випалювання громадянами сухої рослинності або необережність у поводженні з вогнем.

Існує велика вірогідність, що суха та спекотна погода буде спостерігатись у першій половині вересня. Зважаючи на загрозу виникнення загорянь під час підвищення температурних показників, рятувальники закликають не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки.

Департамент з питань цивільного захисту та
оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації