back

Центральна бібліотека для дітей імені Олександра Довженка відзначила 60-річчя

28-09-2012 | 12:10

Привітати заклад з визначною датою завітали заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, начальник головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації Сергій Мойсієнко, представники обласної організації профспілок працівників культури, управління культури Чернігівської міської ради, а також колеги, читачі.

У своєму вітальному слові до працівників установи Віктор Тканко зазначив, що бібліотека імені Олександра Довженка посідає чільне місце у нашому місті як інформаційно–освітній, культурний заклад для понад 5 тисяч юних читачів. Вона успішно виховує нове покоління громадян, відкриваючи шлях до книги – джерела мудрості, знань, гармонії.

«Саме бібліотечні фахівці відкривають шлях до інформаційних ресурсів, спонукають підростаюче покоління до самопізнання та усвідомлення себе як громадян України, навчають юне покоління цінувати надбання Батьківщини», - підкреслив він.

Центральна бібліотека для дітей імені Олександра Довженка стала переможцем у конкурсі проектів програми «Бібліоміст» «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету» та отримала грант в розмірі трьох комплектів комп’ютерної техніки. Завдяки цьому при бібліотеці відкрито інформаційно-консультативний центр «Ти – не один» для користувачів з особливими потребами.

Не залишаються поза увагою й діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Центральна бібліотека для дітей співпрацює з дитячим притулком для дітей–сиріт «Надія». Тут проходять зустрічі з письменниками, цікаві заходи до свят.

Від імені голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка і від себе особисто Віктор Тканко привітав усіх зі святковою подією та Всеукраїнським днем бібліотек, який традиційно святкується 30 вересня, побажав міцного здоров’я, успіхів, щастя і добра на життєвому шляху.

За сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи міста та з нагоди 60-річчя центральної міської бібліотеки для дітей імені О.П.Довженка він вручив відзнаки облдержадміністрації кращим працівникам установи.

А концертна програма, підготовлена учнями та викладачами Чернігівської дитячої музичної школи №2, ЗОШ № 20, додала усім присутнім особливого святкового настрою.


Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації