back

Цьогоріч в області 46 дітей-сиріт отримають власне житло або грошову компенсацію

29-08-2019 | 14:04

Третій рік поспіль держава виділяє субвенцію на придбання житла і приміщень для розвитку сімейних форм виховання та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа. Для Чернігівщини цього року передбачено понад 25,6 мільйона гривень.

На сьогоднішньому засіданні, що провела виконуюча обов’язки голови Чернігівської ОДА Наталія Романова, обласна профільна комісія при облдержадміністрації розглянула питання розподілу субвенції між місцевими бюджетами.

Першочергово комісія погодила розподіл коштів за двома напрямами: придбання житла для дитячих будинків сімейного типу (майже 7,8 мільйона гривень) та помешкань для дітей-сиріт та осіб з їх числа або ж виплату грошової компенсації на ці цілі (понад 17,5 мільйона).

Розподіл субвенції між бюджетами районів та міст обласного значення (з урахуванням ОТГ) здійснено відповідно до поданих місцевими комісіями пропозицій пропорційно до потреби.

Отже, цьогоріч власну домівку матимуть ще 46 осіб.

Нагадаємо: у 2017 році в область надійшло понад 5,7 мільйона гривень державної субвенції. Це дозволило забезпечити соціальним житлом 13 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Для них придбано три помешкання у Чернігові (для 11 осіб), по одному в Сосницькому районі та Козелецькій ОТГ.

Минулого року Чернігівщина отримала 16,4 мільйона. За ці кошти придбали 29 помешкань для 30 осіб вказаної категорії, а також житло для створення 4 дитячих будинків сімейного типу (двох — у Чернігові, по одному — в місті Новгороді-Сіверському та селі Рудка Чернігівського району).

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації