back

Влада та бізнес Чернігівщини готуються до бізнес-фесту

23-08-2019 | 08:00

У першу неділю вересня підприємці відзначатимуть своє професійне свято. Готуватися почали вже зараз. До речі, в області Дню підприємця передує започаткований Чернігівською ОДА Місячник підтримки підприємництва: проводяться навчальні семінари-тренінги, консультації щодо організації та провадження власної справи, різноманітні тематичні заходи. Відбувся і конкурс «Кращий товар Чернігівщини».

Центральною подією під час святкувань уже третій рік поспіль буде бізнес-фест «Разом до успіху». Яким буде захід цьогоріч, розповіли представники ОДА та підприємницької спільноти області вчора, 22 серпня, на брифінгу в облдержадміністрації.

— Бізнес-фест передбачає декілька етапів: святкову кавалькаду, виставку-ярмарок, відзначення кращих підприємців, а також оголошення переможців конкурсу на кращий товар області. Звичайно, працюватиме «Вікно допомоги». Загалом програма розрахована на широку аудиторію: від успішних великих підприємств до найменших жителів громади, — зазначила директор Департаменту економічного розвитку ОДА Олександра Хомик і принагідно поінформувала про розвиток підприємництва на Чернігівщині.

Варто зазначити, що в області господарську діяльність здійснюють більше 6 тисяч підприємств, левова частка яких (99,9%) — малий та середній бізнес.

За словами Олександри Хомик, останніми роками на Чернігівщині підприємців реєструється більше, ніж припиняє діяльність. Відтак, зростають і надходження до місцевих бюджетів.

Детальніше про розвиток підприємництва в області у прямій мові Олександри Хомик:

— Кожен представник бізнесу — це маленька цеглинка, з якої вибудовується потужна економіка нашого регіону, а відтак, і країни. Сьогодні бізнес потребує підтримки, аби розвиватись і надалі. Адже підприємці — не тільки сумлінні платники податків, а й благодійники та волонтери, соціально відповідальне коло суспільства. Заявіть про себе на бізнес-фесті, аби дійсно разом дійти до успіху, — закликала до участі підприємців голова громадського об’єднання «Сяйво Сіверщини» Ірина Березинець, одна із організаторів заходу.

У необхідності та важливості проведення подібного дійства не сумнівається і голова обласного об’єднання роботодавців «Сіверщина» Віктор Лазар. На його думку, бізнес-фест — гарна можливість популяризувати реальний сектор економіки, і не тільки місцевого масштабу. Адже такий спосіб відзначення підприємців цікавий для представників бізнес-спільноти і з інших областей.

До речі, цьогоріч організатори очікують на учасників всеукраїнського масштабу. Поки усіх карт не розкривають, але обіцяють, що буде і змістовно, і корисно.

— Бізнес-фест поступово набирає обертів. Якщо під час першого проведення ми мали сто учасників, то на сьогодні зареєструвались уже 150. Це різні підприємства. Точно можу сказати, що буде представлена молочна галузь, енергоефективна, сфера надання послуг, — повідомила голова Чернігівського відділення Спілки фахівців з нерухомості України Інна Різуха. — Цьогоріч дещо змінили локації: реєстрація проходитиме у Центральному парку культури і відпочинку, Олімпом же стане Алея Героїв, де і проходитиме основне дійство, а також функціонуватиме виставка-ярмарок. Тут гості свята зможуть придбати продукцію за зниженими цінами та долучитися до активностей. Одна з них передбачена для найменших відвідувачів — ляльковий театр на «зеленій сцені». Чекаємо і на зіркового гостя.

Організатори бізнес-фесту «Разом до успіху» чекають учасників та гостей у Чернігові 1 вересня.

Додаткова інформація буде повідомлена пізніше. Слідкуйте за анонсами.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації