back

Безпека на автодорогах: Чернігівщина готується до осінньо-зимового періоду

21-08-2019 | 15:48

Для того, щоб відповідні служби були готові запобігти виникненню надзвичайних ситуацій на автодорогах області, сьогодні, 21 серпня, відбулося командно-штабне навчання за участю органів управління та сил цивільного захисту.

На нараді в ОДА, яка пройшла під головуванням директора Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Сергія Болдирева, обговорили стан готовності об’єктів дорожньої інфраструктури, дорожньо-експлуатаційних організацій, комунальних служб у районах і містах та визначили основні завдання під час сьогоднішніх навчань.

Наша задача – запобігти виникненню на дорогах надзвичайних ситуацій та мінімізувати їх можливі негативні наслідки. Тому всі дотичні служби мають бути і у стані повної готовності. У тому числі, на всіх рівнях має бути створений відповідний матеріальний резерв, – зазначив Сергій Болдирев.

На Чернігівщині до ускладнення погодних умов готуються. Зокрема, на виконання робіт з безпечного утримання доріг державного значення в осінньо-зимовий період передбачається використати 120 одиниць зимової техніки: снігоочищувачів, солерозподілювачів, бульдозерної техніка тощо.

Практична частина навчання пройшла на аеродромі «Півці». В ході тренувань були відпрацьовані спільні дії всіма дотичними структурами. Були задіяні представники ДСНС, авіаційного загону аварійно-рятувальної служби, служби автомобільних доріг в області, облавтодору, патрульної поліції, військові, фахівці обласного центру екстреної допомоги та медицини катастроф.

Зокрема, було протестовано наземну та авіаційну техніку, яка може бути використана під час надзвичайних ситуацій.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації