back

Як на Чернігівщині святкуватимуть чергову річницю незалежності України

15-08-2019 | 12:30

Уже за тиждень наша країна відзначатиме 28‑му річницю незалежності. Деталі запланованих на Чернігівщині тематичних заходів обговорили вчора, 14 серпня, на засіданні оргкомітету з підготовки свята під головуванням виконуючої обов’язки голови ОДА Наталії Романової.

Минулого місяця затверджено обласний план заходів. Зокрема, 23 серпня, у День Державного Прапора України, планується провести акцію «Я — громадянин України». На території Чернігівського національного технологічного університету молодим людям, яким виповнилося 14 років, вручатимуть паспорти. Також планується вручення державних нагород та обласних відзнак.

До обласного плану включені і X Відкритий фестиваль традиційної слов’янської культури та бойових єдиноборств «Київська Русь», що відбудеться в Любечі цими вихідними, та XІV Міжнародний фольклорний фестиваль національних культур «Поліське коло», запланований безпосередньо на 24 серпня (місце проведення – сквер Богдана Хмельницького).

До речі, 23 серпня у Седневі Чернігівського району відбудеться відкриття меморіальної дошки на честь громадсько-політичного та культурного діяча, одного із авторів Акта проголошення незалежності України Левка Лук’яненка. Таку ж меморіальну дошку планують відкрити і в Чернігові до Дня міста.

Офіційна частина урочистостей з нагоди 28-ї річниці незалежності України проводитиметься в Чернігові 24 серпня біля Катерининської церкви та пам’ятного знаку «Борцям за волю і незалежність України»: молебень за Україну, загальнонаціональна хвилина мовчання, покладання квітів.

Крім того, у цей день відбудеться пам’ятна хода родин загиблих на сході країни героїв, ініційована ГО «Єдина родина Чернігівщини».

Тож слідкуйте за анонсами: детально про всі заходи можна буде дізнатися на офіційному вебсайті ОДА.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації