back

Святкуймо 350-річчя Гетьманської столиці разом!

13-08-2019 | 12:35

Напередодні Дня незалежності України, 23 серпня, у Батурині буде людяно: тут відзначатимуть не тільки День Державного Прапора, а й 350-у річницю з дня започаткування гетьманської столиці.

Для гостей організатори підготували масштабний благодійний концерт «Viva Батурин» за участі відомих українських гуртів та виконавців («АНТИТІЛА», «ОТ VINTA», Христина Соловій). Його анонсувала сьогодні під час брифінгу в Чернігівській облдержадміністрації генеральний директор Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» Наталія Реброва.

Захід розпочнеться о 19:00 на території палацово-паркового ансамблю гетьмана Кирила Розумовського. Ведучий — Сергій Притула.

До речі, ще один привід для святкування — 10-річчя з дня відкриття палацу. За цей період палац Кирила Розумовського перетворився на культурно-мистецький осередок. Тут, зокрема, проходять презентації наукових видань, експонуються виставки робіт українських митців, проводяться різноманітні фестивалі.

Тож Батурин радо вітатиме всіх охочих відзначити знакові історичні події.

Як зазначила Наталія Реброва, у цей день гості міста можуть оглянути унікальні пам’ятки до початку концерту: заповідник працюватиме у звичайному режимі, крім палацу.

Довідково. Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця» — один із найпривабливіших туристичних об’єктів не тільки Чернігівщини, а й усієї України. До його складу входять 58 об'єктів культурної спадщини, п’ять із яких — національного значення. Площа охоронних зон становить 52 гектари. Дві пам’ятки розташовані за межами міста. За 8 кілометрів від Батурина біля села Пальчики Бахмацького району знаходиться могила видатного бджоляра Петра Прокоповича, а за 11 кілометрів у селі Вербівка — Батуринський Миколо-Крупицький монастир. До охоронних зон закладу належить і територія заміської резиденції гетьмана Івана Мазепи на Гончарівці.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації