back

На засіданні правління розглянуто актуальні питання поточного моменту

26-09-2012 | 17:28

26 вересня поточного року відбулося чергове засідання правління обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, на якому розглянуто ряд питань, у тому числі: про зміни у складі членів правління обласного відділення, про внесення змін до бюджету відділення Фонду на 2012 рік, про підсумки виконання постанови правління обласного відділення Фонду «Про фінансування оздоровлення дітей у дитячих закладах оздоровлення за рахунок коштів Фонду в 2012 році» та про роботу по розробці програми оздоровлення дітей застрахованих осіб на 2013 рік.

Членом правління, заступником голови правління обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від представників держави обрано Олександра Шанойла, заступника голови обласної державної адміністрації.

При розгляді питань порядку денного засідання, зокрема, зазначалося, що станом на 1 липня 2012 року в обласному відділенні Фонду на обліку перебуває 26218 страхувальників, що на 105 більше, ніж на початок року (26113), в тому числі 920 добровільно застрахованих осіб.

Доходна частина бюджету обласного відділення Фонду за даними зведеного фінансового звіту за I півріччя поточного року без урахування від’ємного результату виконання бюджету за минулий рік (2768 тис. грн.) становить 2901 тис. грн. при плані 2141 тис. грн., а саме: часткова плата за путівки – 1982 тис. грн. та інші надходження – 919 тис. грн. Витратна частина бюджету склала 70445 тис. грн., зокрема: допомога по тимчасовій непрацездатності – 38744 тис. грн., допомога по вагітності та пологах - 14855 тис. грн., допомога на поховання - 442 тис. грн., на виплату допомоги громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи - 444 тис. грн.

На оздоровлення дітей у 2012 році направлено 7,3 млн. грн. Головним завданням цьогорічної кампанії було збільшення кількості оздоровлених дітей. Це завдання виконано - оздоровлено 8710 дітей, що більше, ніж у минулому році (8 636 дітей).

Вже розпочато підготовку до нового оздоровчого сезону. На засіданні правління погоджено програму оздоровлення дітей обласного відділення Фонду на 2013 рік. Метою програми є розвиток і вдосконалення системи оздоровлення дітей, об’єднання зусиль Фонду, дитячих закладів, страхувальників та застрахованих осіб у питаннях покращення якості надання послуг з оздоровлення, збільшення кількості оздоровлених дітей, зниження рівня їх захворюваності, зменшення витрат на виплату допомоги по догляду за хворою дитиною. Заходами програми передбачено визначення переліку дитячих закладів оздоровлення області, які будуть фінансуватись за рахунок коштів Фонду, планування роботи з часткового фінансування оздоровлення дітей, забезпечення підготовки та проведення конкурсних торгів із закупівлі путівок за повну вартість.

На засіданні правління з питань, що розглядалися, ухвалено рішення щодо покращання роботи обласного відділення Фонду.

Засідання провів заступник голови правління Микола Богдан.


За повідомленням прес–служби
виконавчої дирекції обласного відділення Фонду