back

Олександр Шанойло: посів озимих культур маємо завершити якнайшвидше

26-09-2012 | 15:00

26 вересня під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Олександра Шанойла відбулась нарада з аграрним активом області стосовно питань організованого завершення посіву озимих культур під урожай наступного року та виконання положень національної тваринницької програми “Відроджене скотарство”.

За словами Олександра Шанойла, нинішній посів озимих культур відбувається у відповідності з технологічними вимогами, і більшість сільгосппідприємств області вже виконали основну сівбу. Проте деяким підприємствам треба надолужити зусилля, щоб організовано та у встановлені терміни завершити посів озимих культур під врожай 2013 року.

Заступник голови облдержадміністрації підкреслив, що виконання показників національного проекту «Відроджене скотарство» повинно стати справою професійної честі, як заступника голови райдержадміністрації з питань агропромислового комплексу так і фахівців галузі тваринництва управління.

Завдання стоїть дійти до керівників не лише потужних сільгосппідприємств, а й до кожного двору селянина, який має худобу, виробляє продукти харчування тваринного походження, власною працею створює валову продукцію аграрного виробництва.

У ході наради про стан виконання комплексу осінньо-польових робіт в поточному році, завершення посіву озимих культур під урожай 2013 року поінформувала присутніх начальник відділу організації виробництва та маркетингу продукції рослинництва головного управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Тетяна Мілютенко.

Про стан виконання показників розвитку галузі тваринництва відповідно до вимог національного проекту «Відроджене скотарство», завдань доведених до регіону протоколом №22 засідання кабінету Міністрів України від 26.03.2012, про фінансування галузі із державного і місцевого бюджетів поінформував аграрний актив начальник відділу організації виробництва та маркетингу продукції тваринництва головного управління агропромислового розвитку Олег Крапивний.

Начальник головного управління агропромислового розвитку Анатолій Максак вказав на управлінські недоліки, він підкреслив, що сьогодні робота в аграрній галузі вимагає від керівника приймати швидкі та ефективні рішення, знати і виконувати технологічні вимоги як у рослинництві, так і у тваринництві. Галузь швидко йде уперед, тому, щоб не відставати необхідно озброюватись передовим світовим досвідом.

Підсумовуючи засідання, заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Шанойло поставив вимогу присутнім уважно проаналізувати свою роботу у світлі сказаного в ході наради: “Проблеми, які стримують розвиток галузі, мають бути усвідомлені та виправлені у найкоротший термін”.

У роботі наради взяли участь заступники голів районних державних адміністрацій з питань розвитку АПК, начальники управлінь агропромислового розвитку районних державних адміністрацій та відповідальні працівники головного управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

За інформацією головного управління
агропромислового розвитку облдержадміністрації