back

До Дня усиновлення

26-09-2012 | 14:25

26 вересня у рамках заходів з нагоди Дня усиновлення, який відповідно до Указу Президента України від 27.11.2008 № 1088 щорічно відзначається 30 вересня, заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко зустрівся з усиновителями, опікунами, піклувальниками, прийомними батьками.

Зі словами шани й вдячності звернувся він до присутніх у залі: «Прийміть доземний уклін та найщиріші слова поваги з нагоди Дня усиновлення. Ви дали кожній дитині, яка зростає у вашій сім’ї, найважливіше — щастя мати родину. Ви відкрили дитині своє серце, розділили з нею свою любов і душевне тепло».

Далі Віктор Тканко зазначив, що не випадково День усиновлення збігається з днем християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, оскільки імена цих святих символізують найкращі людські почуття та моральні чесноти, які виявляють люди, приймаючи в родини дітей, які за різних життєвих обставин втратили свою сім’ю.

Все більше і більше українських сімей відкривають свої серця і двері домівок для дітей, які потребують допомоги, розуміння і підтримки з боку дорослих. Тому цей день став святом здійснення мрій, другим днем народження багатьох дітей та сімей.

«Розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, підтримка сімей, у яких вони виховуються, зменшення кількості таких дітей у інтернатних закладах є одним із головних завдань державної політики в галузі захисту прав дитини, про це у нових соціальних ініціативах наголошує Президент України – Віктор Федорович Янукович», - підкреслив заступник голови облдержадміністрації.

Від імені голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка та від себе особисто він привітав усіх усиновителів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників, побажав міцного здоров'я, щастя, благополуччя, успіхів в ім'я процвітання України.

Слова глибокої шани адресував Віктор Тканко й працівникам служб у справах дітей та всіх установ, які опікуються долями дітей. Адже ця професія вимагає особливого дару і покликання, великої відповідальності і віри. Від їх зусиль залежить успіх державної політики у сфері розвитку сімейних форм виховання дітей та їх подальша щаслива доля.

З нагоди Дня усиновлення прийомним батькам, батькам-вихователям, опікунам, піклувальникам було вручено відзнаки облдержадміністрації.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації