back

Новини з громад: короткий дайджест

07-08-2019 | 10:19

У Корюківській ОТГ готуються до нового навчального року. Тут за кошти міського бюджету — 1,8 мільйона гривень — придбали спеціалізований автобус, що підвозитиме учнів шкіл громади до навчальних закладів.

До речі, це вже четвертий автобус, придбаний Корюківською громадою з часу об’єднання — грудня 2016 року.

Також за кошти міського бюджету (близько 600 тисяч гривень) цьогоріч планують відновити вуличне освітлення у Корюківці, селах Наумівка та Петрова Слобода. Міська рада вже уклала договори з підрядною організацією на проведення відповідних робіт.

А от у Новгород-Сіверській громаді ремонтують дороги. У місті роботи тривають на вулиці Губернській.

Планується відремонтувати 2,3 тисячі квадратних метрів дорожнього покриття (це близько 320 метрів у довжину). Виконавець — місцеве товариство «Шляховик». Асфальт закупили теж на місцевому заводі — вперше за чотири роки. Загальна вартість робіт перевищує 1,7 мільйона гривень.

Окрім Губернської, новий асфальт укладуть ще на двох центральних вулицях Новгорода-Сіверського: Майстренка і Козацькій. Для цього потрібно близько чотирьох мільйонів гривень з державного бюджету.

Над забезпеченням жителів якісними медичними послугами працюють у Кіптівській ОТГ, де проживають близько 3,2 тисячі осіб. У серпні минулого року тут відкрили амбулаторію загальної сімейної практики. Окрім лікувальних кабінетів, проєкт передбачав квартиру для лікаря, а також автомобіль. Така пропозиція зацікавила Костянтина Коломійця, лікаря з окупованих територій. Він працює в амбулаторії разом з дружиною – медсестрою.

У медзакладі місцеві пацієнти можуть отримати фахову лікарську допомогу. Тут є кабінет фізіотерапії та два ліжка денного стаціонару. У віддалених селах проводяться виїзні прийоми та консультації згідно з графіком.

За інформацією Офісу реформ при Чернігівському відділенні
 Асоціації міст України та сайту Децентралізація