back

У Головному управлінні Держпродспоживслужби в області проаналізували результати роботи за І півріччя

02-08-2019 | 15:49

Про підсумки роботи за шість місяців цього року та основні завдання на друге півріччя говорили сьогодні під час засідання колегії Головного управління Держпродспоживслужби в області, яке провів начальник управління Юрій Павлішен. До роботи також долучилася в.о. голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова.

Розпочали з приємного: вручили почесні відзнаки працівникам профільної галузі.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у забезпечення ветеринарно-санітарного й епізоотичного благополуччя та з нагоди Дня працівників ветеринарної медицини Подяку голови ОДА оголошено:

БЕЗДІТКУ Дмитру Михайловичу — завідувачу хіміко-токсикологічним відділом Чернігівської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів;

ГОЛІКУ Миколі Олександровичу — заступнику начальника управління – начальнику відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Ріпкинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області;

СІРОБАБІ Руслану Івановичу — заступнику начальника управління – начальнику відділу державного контролю Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

Звітували керівники всіх структурних підрозділів Держпродспоживслужби в області.

Серед розглянутих питань — стан проведення протиепізоотичних заходів, здійснення державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів, санітарного законодавства, державного регулювання цін, карантину та захисту рослин тощо.

Начальник управління Юрій Павлішен зазначив, що основними пріоритетами діяльності служби і надалі залишатимуться забезпечення епідемічного, епізоотичного, фітосанітарного благополуччя області та захист прав споживачів.

Зокрема, особлива увага приділятиметься профілактиці і недопущенню поширення інфекційних хвороб, таких як АЧС, сказ та інші.

— Хоча епізоотична ситуація в області залишається контрольованою, пильності не варто втрачати. Завдяки проведенню минулоріч оздоровчих заходів, на Чернігівщині у 2019 році не зафіксовано жодного випадку африканської чуми свиней. Проте в Україні з початку року їх 26, — акцентував Юрій Павлішен.

На особливому контролі перебуватиме оздоровча кампанія, профілактика отруєння бджіл, виявлення фальсифікованих молочних продуктів.

Показники діяльності служби свідчать про фаховий підхід до роботи як в інформаційно-методичному аспекті, так і контролюючій діяльності. Без перебільшень, від праці кожного з вас напряму залежить безпека і благополуччя населення та господарчого комплексу області. Саме тому так важливо суворо і навіть прискіпливо ставитися до перевірок дотримання норм законодавства у відповідних сферах, — підкреслила Наталія Романова. 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації