back

ПРООН планує впроваджувати на Чернігівщині новий проєкт

30-07-2019 | 17:08

Стале управління тваринництвом та збереження природних екосистем на Півночі України – тема нової проєктної пропозиції, над якою зараз працюють фахівці Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН).

Сьогодні, 30 липня, відбулася робоча зустріч консультантів ПРООН з керівниками профільних департаментів Чернігівської облдержадміністрації, Головного управління Держпродспоживслужби в області та регіональних наукових установ.

Учасники зустрічі обговорили можливі напрямки майбутнього співробітництва.

Зокрема, директор Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Катерина Сахневич запропонувала співпрацю у сфері розвитку туризму і рекреації, а також збереження природно-заповідного фонду Чернігівщини. До прикладу, регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» – найбільший РЛП в Україні. На його території зустрічається чимало видів рідкісних тварин і рослин, а також природних угрупувань, які потребують збереження та відтворення. Тому наразі особливо актуальними є питання охорони території парку, відтворення його біологічного різноманіття та раціональне використання природних ресурсів.

– Ми готові розглянути будь-які формати співпраці в рамках діючого законодавства України, якщо вони сприятимуть розвитку туризму і рекреації, збереженню довкілля та екосистем нашого регіону, а також знайдуть підтримку в жителів області, – зазначила Катерина Сахневич.

Директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Ткалич представив основні аспекти модернізації галузі тваринництва в області.

Про розвиток органічного виробництва, яке наразі набуває обертів на Чернігівщині, говорили начальник Головного управління Держпродспоживслужби в області Юрій Павлішен і директор Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва Анатолій Москаленко. Як зауважив Юрій Павлішен, розвиток органічного виробництва напряму пов’язаний із рівнем досліджень якості харчових продуктів. Тому він наголосив на необхідності покращення матеріальної бази наявних в області лабораторій для розширення сфери їх діяльності.

– Увесь процес управління у сфері тваринництва має базуватися на лабораторних дослідженнях, починаючи з вирощування кормової бази, закінчуючи виробництвом готової продукції, зазначив очільник Головного управління Держпродспоживслужби в області.

Як зазначив представник ПРООН, усі висловлені пропозиції та надана аналітика будуть опрацьовані фахівцями організації та враховані під час розробки проєктної пропозиції.

 

Департамент екології та природних
ресурсів Чернігівської облдержадміністрації