back

Обласна архітектурно-містобудівна рада: планування територій триває

25-07-2019 | 16:55

Ще один проєкт генерального плану населених пунктів та чотири детальні плани земельних ділянок рекомендувала до затвердження обласна архітектурно-містобудівна рада за підсумками чергового засідання, проведеного сьогодні, 25 липня, в Чернігівській ОДА. Провів захід начальник Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олександр Дмитрюк.

Зокрема, члени містобудівної ради розглянули Генеральний план та плани зонування території селищ Яблунівка та Яблунівське Прилуцького району. Тепер документацію мають затвердити місцеві ради.

Також архітектурно-містобудівна рада рекомендує до затвердження чотири детальні плани земельних ділянок.

Перший – зміна цільового призначення земельної ділянки у селі Володькова Дівиця Носівського району. Тут планується розміщення об’єктів торгівлі. Другий – реконструкція виробничих приміщень забійного цеху, розташованого за межами населеного пункту в адміністративних межах Рудківської сільської ради. Планом передбачається прибудова двох приміщень та заміна існуючих очисних споруд. Ще один план передбачає реконструкцію кондитерської фабрики у місті Носівка. Схвальне рішення отримав і детальний план території земельної ділянки, що розташована у місті Семенівка. Тут планується будівництво автозаправної станції.

Загалом, починаючи з 2011 року, в області розроблено та затверджено 78 нових генеральних планів населених пунктів, 71 план зонування території населеного пункту, 117 детальних планів території в межах населених пунктів та 65 за їх межами.

Довідково. Генеральний план населеного пункту – містобудівна документація, що визначає принципові вирішення розвитку, планування, забудови та іншого використання території населеного пункту.

Детальний план території – містобудівна документація, що визначає планувальну організацію та розвиток території.

План зонування території (зонінг) – містобудівна документація, що визначає умови та обмеження використання території для містобудівних потреб у межах визначених зон.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації